تغییر دادن تنظیمات PHP بر روی هاست

زبان برنامه نویسی PHP پرکاربردترین زبان اسکریپت در حال استفاده بر روی وب می باشد. PHP قابلیت بالایی در شخصی سازی دارد بطوریکه کاربران می توانند تنظیمات مختلفی را بر روی اکانتشان انجام دهند. در این مقاله روش تغییر دادن تنظیمات PHP بر روی هاست و در فایل php.ini را توضیح می دهیم.

چگونه تنظیمات انجام شده در PHP را ببینیم

برای دیدن تنظیمات انجام شده در PHP می بایست یک صفحه PHPinfo ایجاد نمایید. مراحل بروز رسانی مقادیر موجود در PHPinfo بستگی به تنظیمات خاص هر سرور دارد. بصورت کلی PHP بر روی سرورها به دو صورت زیر فعال می باشد.

  • واحد Apache
  • واحد CGI

برای اینکه بفهمید تنظیمات PHP بر روی سرور شما به کدام روش انجام شده است صفحه PHPinfo را ایجاد کرده و در آن مقدار “Server API” را کنترل نمایید. درصورتیکه مقدار آن CGI باشد PHP بر روی واحد CGI در حال اجرا است و همین طور نیز در صورت Apache بودن به مفهموم واحد Apache   می باشد.

الف) حالت Server API: Apache

درصورتیکه اجرای PHP در سرور در حالت واحد Apache در حال اجرا باشد بنابراین می توانید تنظیمات PHP را از فایل .htaccess انجام دهید. فایل .htaccess در حقیقت یک فایل پیکربندی بوده که شما می توانید آنرا ایجاد کرده و با آن خیلی از تنظیمات سرور ، از جمله تنظیمات PHP را  انجام دهید. روش نوشتن پایه در فایل .htaccess برای بروزرسانی تنظیمات PHP به شکل زیر می باشد.

php_value Directive value

برای مثال اگر در تنظیمات قصد دارید مقدار max_input_time را از 60 ثانیه به 120 ثانیه افزایش دهید می بایست کد زیر را به فایل htaccess اضافه نمایید.

php_value max_input_time 120

بعد از انجام این تغییر صفحه  PHPinfo را مجددا بروز رسانی(Refresh) کرده و می بایست بتوانید تغیر انجام شده را ببینید. درصورتیکه با 500 error مواجه شدید می بایست مجددا نحوه ی نوشتن خود را در فایل htaccess کنترل نمایید.

بخاطر داشته باشید درصورتیکه در فایل های موجود فایل htaccess را ندارید می توانید آنرا بسادگی ساخته و مورد استفاده قرارد دهید. بنابراین می بایست یک فایل htaccess با پیشوند دات قبل از آن ایجاد نمایید. توجه داشته باشید که این فایل به صورت پیش فرض جزو فایل های مخفی می باشد. بخاطر داشته باشید اگر از cPanel’s File Manager استفاده می نمایید حتما گزینه نمایش فایل های مخفی را فعال نمایید. در غیر این صورت نخواهید توانست فایل htaccess را ببینید. درصورتیکه فایل مد نظر را پس از باز کردن File Manager نتوانستید ببینید. بر روی لینک “reset all interface settings” در پایین cPanel کلیک نمایید.

ب) حالت Server API: CGI

اگر PHP بر روی سرور در حالت CGI  فعال باشد در این صورت با استفاده از فایل php.ini خواهید توانست تنظیمات مورد نیاز را انجام دهید. فایل php.ini یک فایل پیکربندی the-php-temporary-directory-is-not-set

حاوی مقادیر و راهنمایی هایی مختلف می باشد. همانند مثال بالا می توانیم مقدار max_input_time را تغییر دهیم. برای این کار می بایست فایل php.ini  را باز کرده و کد max_input_time را در آن پیدا نمایید و می بایست چیزی شبیه عکس زیر باشد.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Resource Limits ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
max_execution_time = 30
max_input_time = 60
memory_limit = 256M
upload_max_filesize = 10M

برای تغییر مقدار max_input_time از 30 به 120 کافی است که فقط مقدار آنرا به 120 تغییر داده و ذخیره نمایید. سپس صفحه PHPinfo را بروزرسانی کرده و نتیجه را در آن ببینید.